SkorstensarbeteFörr skrämde man små barn med sotaren. Idag är det nog mest vuxna som får hjärtat i halsgropen vid beskedet att skorstenen är belagd med eldningsförbud. Nu finns det både moderna och prisvärda lösningar som går snabbt och enkelt att använda vid en renovering.


Ny belÄggning i den gamla skorstenen

Glidgjutning innebär att man lägger på en ny hinna med keramiskt bruk i den gamla skorstenspipan. Materialet, Keramex, är väl beprövat och fyller framförallt ut fogarna mellan tegelstenarna på ett fantastiskt sätt. Keramex är typgodkänt och installeras av mig med en materialgaranti på tio år.


Nya rör i den gamla skorstenen

En annan variant är att installera nya rör i skorstenen. De rör som installeras väljs utifrån dina speciella behov och vad du eldar med för bränsle - ved, olja eller pellets. Rören jag installerar är tillverkade i Sverige för svenska förhållanden. De är dessutom typgodkända och CE-märkta. Alla rör i sortimentet levereras och installeras med trettio års materialgaranti (förutom lågbudgetvarianten).


Ny skorsten

Du kanske vill ha en eldstad i ditt nya hus? Tillsammans kommer vi fram till bästa alternativet för just ditt hus. I gamla hus är skorstenen ibland i så dåligt skick att man måste riva den. Då kan vi hjälpa dig riva den gamla och mura upp en ny. Den nya skorstenen byggs med NSP Safeblock som är det senaste inom skorstensteknologi.

StÅlrÖr

Flexibel slang

Glidgjutning

Modulex

StÅlskorsten

Safeblock AIR Skorstenssystem


Skorstensskydd


Vi löser även behov av regn och väderskydd av din skorsten, detta förlänger livslängden på din skorsten med många år både invändigt och utvändigt. Om du har jord/berg/fjärrvärme eller någon av dagens effektiva pannor så torkar inte skorstenen upp, utan den förblir fuktig och vittrar ganska snart sönder. Har du ventilationskanaler i skorstenen finns dessutom risk för mögelsvamp som förorsakar hälsovådlig lukt i bostaden. Det kompletta skyddet där man kan dela på rök och ventilation, samt hindra fåglar från att göra sina behov i skorstenen, se bild på kajskydd.

Vi rekommenderar att skorstenen bör vara putsad då plåtbeklädnad skapar fuktproblem enligt vår erfarenhet.

Skorstensskyddet måttbeställs utifrån just din skorsten och priset skiljer sig därför beroende skyddets storlek. Kontakta oss gärna om pris för din skorsten!